Question

Windows App automatically exiting in middle of automation

Hi i have this intermittent error which keeps crashing/exiting my program. I have attached a screenshot of my runtime log where you can see my automation just jumped to WaitForCreate. But you can see after that it has WindowProcess.ExitCallBack which exits my program. Can you explain this?

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

Pega
October 9, 2019 - 12:55pm

It appears that whatever you are doing off of your WaitForEevrnt destroyed is causing the application to stop. Look at line 5563 in your log.

Info    | 10:02:51.636 AM | 50     | MTA   | Automation                | INavigatorPrj_P_SortListView   | INavigatorPrj                  | Automation: INavigatorPrj_P_SortListView - ExecutionLink From: _INavigator.WaitForEvent.Destroyed To: _INavigator.regionOk.PerformClick()  ID: 656c1a1a-d40e-4800-9084-f6ddd4dea081

This appears to be the last thing actually done to the adapter. The ExitCallBack message you mentioned is simplya message from Runtime telling you that the process has already closed. It is not saying that it is the thing closing it.

 

October 9, 2019 - 9:40pm
Response to tsasnett

The waitforevent destroyed is just performing an OK in a popup that sorts the files in the application. So the popup is the one im waiting to be destroyed. Sorting the application during manual never exits the application but when robot does it, it sometimes make the application exit. Any idea why?

Pega
October 10, 2019 - 9:43am
Response to IsaiahR2

I don't have any more thoughts just based on the log you included. If you believe that Pega Runtime is causing the application to close, then I would suggest you open a support request to have someone from support look at your machine and collect more detailed logs.