Question

Unable to start process CRM.exe. Start process injected C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup\CRM.exe failed

Pega Robotics Output Publisher diagnostic log
Computer: LAPTOP-3SQGG3GO
Created date: 8/11/2017 10:29:59 AM
MsgType | Timestamp | Thread | State | Category | DesignComponent | Component | Message (Plus Verbose message, if included)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info | 10:30:19.131 AM | 1 | STA | User Data | | | Application path is writable: C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015
Info | 10:30:19.135 AM | 1 | STA | User Data | | | PublicAssemblies path: C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\PublicAssemblies
Info | 10:30:19.658 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Automation1.os' in 0.03 seconds
Info | 10:30:19.672 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Main_E_IntMgr_InteractionActivated.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:19.681 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM_E_CRMChild_Activated.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:19.710 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\_CRM_GC.os' in 0.02 seconds
Info | 10:30:19.724 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Windows Application1.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:19.847 AM | 1 | STA | Project | | | Project 'Training Certification' opened
Info | 10:30:20.050 AM | 1 | STA | Office | | | Attempting to copy office files from C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\Office2016
Info | 10:30:20.263 AM | 1 | STA | Office | | | Result from office assembly copy from C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\Office2016: SameOfficeVersion
Info | 10:30:21.045 AM | 1 | STA | Deployment | | | Project deployment cache file is not available: C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\obj\Debug\deployment.cache
Info | 10:30:22.518 AM | 1 | STA | Shell | | | State changing from Default to Designing
Info | 10:30:22.624 AM | 1 | STA | Project | | | Project 'Training Certification' error check started
Info | 10:30:22.647 AM | 1 | STA | Project | | | Project 'Training Certification' error check finished
Info | 10:30:23.156 AM | 1 | STA | Designer | | | Loaded designer extension.
Info | 10:30:23.273 AM | 1 | STA | Designer | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Main_E_IntMgr_InteractionActivated.os' in 0.15 seconds
Info | 10:30:23.589 AM | 1 | STA | Shell | Main_E_IntMgr_InteractionActivated | | Designer created and initialized for 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Main_E_IntMgr_InteractionActivated.os'
Info | 10:30:30.411 AM | 1 | STA | Debugger | | | Debugger ready launch status changed to True for 'Training Certification' project
Warning | 10:30:44.480 AM | 26 | MTA | Adapters | | | TargetFactoryConfigurationCache.Generate: Version string '6.12.0002.633 (debuggers(dbg).100201-1203)' for DLL C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\dbghelp.dll has bad format. Defaulting to 0.0.0.0
Warning | 10:30:44.485 AM | 26 | MTA | Adapters | | | TargetFactoryConfigurationCache.Generate: Version string '14.0.23107.0 built by: D14REL' for DLL C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\DebuggerProxy.dll has bad format. Defaulting to 0.0.0.0
Warning | 10:30:44.501 AM | 26 | MTA | Adapters | | | TargetFactoryConfigurationCache.Generate: Version string '4, 6, 0, 0' for DLL C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\icudt.dll has bad format. Defaulting to 0.0.0.0
Warning | 10:30:44.527 AM | 26 | MTA | Adapters | | | TargetFactoryConfigurationCache.Generate: Version string '11.00.51106.1 built by: Q11REL' for DLL C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\msvcp110.dll has bad format. Defaulting to 0.0.0.0
Warning | 10:30:44.532 AM | 26 | MTA | Adapters | | | TargetFactoryConfigurationCache.Generate: Version string '11.00.51106.1 built by: Q11REL' for DLL C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\msvcr110.dll has bad format. Defaulting to 0.0.0.0
Info | 10:30:44.931 AM | 1 | STA | Designer | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Windows Application1.os' in 0.79 seconds
Info | 10:30:44.945 AM | 1 | STA | Shell | Windows Application1 | | Designer created and initialized for 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Windows Application1.os'
Info | 10:30:53.351 AM | 1 | STA | Designer | | | Loaded designer extension.
Info | 10:30:53.357 AM | 1 | STA | Designer | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM_E_CRMChild_Activated.os' in 0.01 seconds
Info | 10:30:53.389 AM | 1 | STA | Shell | CRM_E_CRMChild_Activated | | Designer created and initialized for 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM_E_CRMChild_Activated.os'
Info | 10:30:53.402 AM | 1 | STA | Designer | | | Loaded designer extension.
Info | 10:30:53.474 AM | 1 | STA | Designer | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\_CRM_GC.os' in 0.07 seconds
Info | 10:30:53.512 AM | 1 | STA | Shell | _CRM_GC | | Designer created and initialized for 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\_CRM_GC.os'
Info | 10:30:53.674 AM | 1 | STA | Designer | | | Loaded designer extension.
Info | 10:30:53.679 AM | 1 | STA | Designer | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Automation1.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:53.709 AM | 1 | STA | Shell | Automation1 | | Designer created and initialized for 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\Automation1.os'
Info | 10:30:53.758 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:53.762 AM | 1 | STA | Component Inspector | | | Deserialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM.os' in 0.00 seconds
Info | 10:30:53.880 AM | 1 | STA | Designer | | | Serialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM.os' in 0.01 seconds
Info | 10:31:08.013 AM | 1 | STA | Designer | | | Serialized 'C:\Users\thoma\OneDrive\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\Project1\Project1\CRM.os' in 0.00 seconds
Info | 10:33:48.444 AM | 8 | MTA | Windows Adapter | CRM | | Starting adapter
Info | 10:33:48.459 AM | 8 | MTA | Adapter Reparenting | CRM | | WindowsAdapterBase.StartProcess: No user control has registered to reparent this adapter
Info | 10:33:48.462 AM | 8 | MTA | Windows Adapter | CRM | | Starting Process - Target: , Path: C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup\CRM.exe, Dir: C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup, Args: , Timeout: 10000
Info | 10:33:48.467 AM | 14 | STA | Windows Adapter | | | InvocationForm.OnHandleCreated: Found internal SetState2
Info | 10:33:48.468 AM | 14 | STA | Windows Adapter | | | InvocationForm.OnHandleCreated: Calling base...
Info | 10:33:48.468 AM | 14 | STA | Windows Adapter | | | InvocationForm.OnHandleCreated: Base called
Error | 10:33:49.251 AM | 8 | MTA | Exception | | | Unable to start process CRM.exe. Start process injected C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup\CRM.exe failed, Verbose Message: General Information

Diagnostic Info:
Diagnostic.MachineName: LAPTOP-3SQGG3GO
Diagnostic.FullName: OpenSpan, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=f5db91edc02d8c5e
Diagnostic.AppDomainName: DefaultDomain
Diagnostic.WindowsIdentity: LAPTOP-3SQGG3GO\thoma
Diagnostic.ApplicationName: OpenSpan.Studio.Shell

Exception Information

1) Exception Information
*********************************************
Exception Type: OpenSpan.Exceptions.BaseApplicationException
MachineName: "LAPTOP-3SQGG3GO"
CreatedDateTime: 8/11/2017 10:33:49 AM
AppDomainName: "DefaultDomain"
ThreadIdentityName: "LAPTOP-3SQGG3GO\thoma"
WindowsIdentityName: "LAPTOP-3SQGG3GO\thoma"
AdditionalInformation: NameValueCollection with 0 items
Message: "Unable to start process CRM.exe. Start process injected C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup\CRM.exe failed"
Data: IDictionary (System.Collections.ListDictionaryInternal) with 0 items
TargetSite: Boolean Start(OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsProcessStartMethod, System.String, System.String, System.String, System.String, Int32)
HelpLink: NULL
Source: "OpenSpan.Adapters.Windows"
HResult: -2146232832

StackTrace Information
*********************************************
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsProcess.Start(WindowsProcessStartMethod method, String path, String args, String dir, String target, Int32 timeout)
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsAdapterBase.StartProcess(WindowsProcessStartMethod method, String path, String args, String dir, String target, Int32 timeout, Boolean hookChildProcesses, IWindowsProcess& process)
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsAdapterBase.StartProcess(WindowsProcessStartMethod method, String path, String args, String dir, String target, Int32 timeout, IWindowsProcess& process)
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsAdapter.StartAdapter()
at OpenSpan.Adapters.Adapter.HandlePerformStart(Object sender, CancelEventArgs e)
at OpenSpan.Design.DesignComponentCommon.OnPerformStart()
at OpenSpan.Design.DesignComponentCommon.Start()
at OpenSpan.Design.DesignComponent.Start()
at OpenSpan.Adapters.Design.InterrogationService.StartInterrogation()

2) Exception Information
*********************************************
Exception Type: OpenSpan.Exceptions.BaseApplicationException
MachineName: "LAPTOP-3SQGG3GO"
CreatedDateTime: 8/11/2017 10:33:49 AM
AppDomainName: "DefaultDomain"
ThreadIdentityName: "LAPTOP-3SQGG3GO\thoma"
WindowsIdentityName: "LAPTOP-3SQGG3GO\thoma"
AdditionalInformation: NameValueCollection with 0 items
Message: "Start process injected C:\Program Files (x86)\OpenSpan\CRM Setup\CRM.exe failed"
Data: IDictionary (System.Collections.ListDictionaryInternal) with 0 items
TargetSite: Void InjectAndResumeProcess(System.String, System.String, System.String, UInt32 ByRef)
HelpLink: NULL
Source: "OpenSpan.Adapters.Windows"
HResult: -2146232832

StackTrace Information
*********************************************
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsProcess.InjectAndResumeProcess(String path, String args, String dir, UInt32& pid)
at OpenSpan.Adapters.Windows.WindowsProcess.Start(WindowsProcessStartMethod method, String path, String args, String dir, String target, Int32 timeout)

**Moderation Team has archived post**

This post has been archived for educational purposes. Contents and links will no longer be updated. If you have the same/similar question, please write a new post.

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

Pega
August 14, 2017 - 7:29pm

Do you have permissions to read/write from the folder where the CRM exists, and are you running (I assume) Studio as an admin?

November 10, 2017 - 12:12am
Response to grona

I'm getting this same issue, but with all applications and web adapters. 

 

Win7 with VS2015 and plugin version 1030.

 

Any ideas? Happens while running VS as admin 

November 17, 2017 - 6:21am
Response to Thead

Hi,

Thank you for posting your query in the PSC. This looks like an inactive post and hence, we suggest you create a new post for your query. Click on the Write a Post button that’s available on the top right pane of this page. Once created, please reply back here with the URL of the new post.

You may also refer this discussion link as a reference in the new thread.

Vidyaranjan | Community Moderator | Pegasystems Inc.

March 31, 2018 - 12:51pm

Please also try disabling the Anti Virus. Had issues starting both Windows and Web interrogation and they started working as soon as I disabled the Anti-virus. I am using Windows build 1709

October 4, 2018 - 3:53pm

I am still getting the same issue . I tried the following

1. uninstalling and installing everything again

2. I checked the permission on the Folder and gave a Full Control access to the folder

3. I am running Studio as an Admin

4. I have my Anti Virus disabled

Please see the attached file for the error message

 

October 5, 2018 - 11:59am
Response to babu_rama

Hello!

 

Thank you for posting your query on PSC. This looks like an inactive post and hence, we suggest you create a new post for your query. Click on the Write a Post button that’s at the top of our Pega Support Community homepage.  Once created, please reply back here with the URL of the new post.

 

We have also sent you a private message opening up a communication channel in case you have any further questions.

 

Thanks,

Marissa | Community Moderator | Pegasystems Inc.

October 5, 2018 - 12:15am

Any resolution for this issue?