Question

Unable to call the Pega REST Serivce with OAUTH 2.0 enabled

Hi All,

I have created a Pega REST Service in local. I wanted to secure the pega rest service with OAUTH 2.0. I have done the below.

1. I have created OAuth 2.0 client registration rule and grant type is client credentials and Operator ID used has the access group of the service package(Screenshots attached)

2. I have updated the Service package with Authentication type OAuth 2.0(Screenshot attached).

3. I have used postman to generate the access token, works fine(Screenshot attached).

4. I use the REST Service endpoint with access token generated in the Authorization header in the format "Bearer <access_token>", but i get 401 unauthorized error.(Screenshot attached)

Could some one please help me on getting this issue resolved. its very urgent to get this done.

Correct Answer
September 6, 2019 - 1:11am

Hi Das,

I have configured it using the above links only. I have got the issue resolved. It was an access issue. I have added sysadm4 access role to the access group of the service package. Post that it started working fine.

 

Thanks anyways for the reply.

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

Pega
September 5, 2019 - 11:16pm

September 6, 2019 - 1:12am

Hi Das,

I have configured it using the above links only. I have got the issue resolved. It was an access issue. I have added sysadm4 access role to the access group of the service package. Post that it started working fine.

 

Thanks anyways for the reply.