Question

Pega Robotics SMTP with TLS

Hi All

Is it possible to use the the SMTP connecter to send email with TLS? I am able to use it to email with attachments using a mail server that does not require TLS/SSL but so far I am unable to get it to work with TLS/SSL. Specifically I am trying to use Googles SMTP server on port 587. Thanks in advance for any advice

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

Pega
April 9, 2019 - 11:32am

Hi,

Please provide us the pega platform version you are using. 

April 9, 2019 - 2:29pm
Response to tarad1

I am using Pega Robotics Studio 8.0.2014.0 (Version 14.0.25420.1 D14REL)

 

Thanks

Pega
April 9, 2019 - 11:38am

April 9, 2019 - 2:34pm
Response to tarad1

Thanks. I read through these articles but they seem to be more oriented to the main Pega platform rather than Pega Robotics (ie openspan) or maybe Im misunderstanding.

 

April 15, 2019 - 7:23am
Response to williamS5310

How are you implementing this? Can you please share automation you have done yet regarding sending email using smtp connector. 

April 16, 2019 - 4:43pm
Response to shwetak3

I do not yet have something I am ready to share, but the way I am implementing this is to create a custom DLL which I can then call from an automation. I have it working in an automation(at least it works fine with gmail), but it needs further testing and cleanup before I would want to post it.

September 11, 2019 - 2:55am

I think in pega robotic studio, there is no way to enable SSL. so there is no way to connect to smtp.gmail.com using secure port and it throws up a error. So, we have no option but to use a script to achieve this. This is a major draw back.

Pega
September 13, 2019 - 4:03pm

The SMTP component was updated in release 19.1.3.0 which was released on July 15, 2019.  This release supports SSL and TLS.  You will need to upgrade to the 19.1 release to take advantage of this enhancement.