Question

Pega 7.4 Personal Edition Errors after installation

Hello,

Need help with PEGA 7.4 Personal edition installation. Getting errors when starting tomcat.

Cannot create JDBC driver of class org.postgresql.driver for connect URL 'jdbc:postgresql://localhost:@PG_PORT/postgres

Correct Answer
March 18, 2019 - 11:02pm

issue resolved. The issue was with my access rights on work laptop even though i have admin rights installation was not 100% successful. 

Thank you all for the helping out.

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

March 14, 2019 - 10:22am

instead of PG_PORT, can you please set exact port where Postgress should listen?

March 14, 2019 - 10:57am

i see in prconfig it is referring to sql server. 

March 14, 2019 - 1:42pm
Response to TRILOK

The jdbc setting in the prconfig file that you have attached is commented.

Could you please attach the context.xml file and complete log .

 

March 14, 2019 - 3:48pm

changed the port number still getting error. Please find attached Errorlog.txt

March 14, 2019 - 4:06pm
Response to TRILOK

You are using  "localhost:5432" in the jdbc URL, could you please confirm if the DB server is hosted in the same systems?

Have you added the jdbc jar in the lib folder of application server?

Also could you please attach the context.xml file.

March 14, 2019 - 6:02pm

sorry about that i forgot to attach. Yes it came with Personal edition installation.

The jdbc jar is in the lib folder of the application server (tomcat)

 

 

 

March 16, 2019 - 9:47am
Response to TRILOK

In your context.xml you have below jdbc url

url="jdbc:postgresql://localhost:@PG_PORT/postgres

You need to replace localhost with your DB server IP address, PG_PORT with the port number and postrges should be replaced by your DB name where the rules and data schema has been installed.

Pega
March 15, 2019 - 10:43am

Hi,

The connect url is not correct .Please provide specific db url and port.It may resolve the issue.

Thanks,

Abhinav

March 15, 2019 - 12:19pm

replaced localhost with ipaddress still getting error. I logged into postgresql admin and i don't see PEGARules database server.

Error message :

15-Mar-2019 09:55:30.058 1050 [localhost-startStop-1] com.pega.pegarules.internal.bootstrap.PRBootstrapDataSource. Bootstrap datatables schema: data
15-Mar-2019 09:55:31.126 SEVERE [localhost-startStop-1] org.postgresql.Driver.connect Connection error: 
 org.postgresql.util.PSQLException: Connection to xx.xx.xx.xxx:5432 refused. Check that the hostname and port are correct and that the postmaster is accepting TCP/IP connections.

March 15, 2019 - 1:36pm
Response to TRILOK

In your url you have mentioned postgre as DB name.

while installing Pega, what DB name you have used?

You need to check in your pgAdmin that which DB (DB name) is have PegaRULES and PegaDATA Schema.

 

March 18, 2019 - 11:02pm

issue resolved. The issue was with my access rights on work laptop even though i have admin rights installation was not 100% successful. 

Thank you all for the helping out.