Question

Issue in Creating Rest Integration Wizard

Hi All,

I was trying to create a Rest Service with Rest Integration Wizard and it took long as an hour. And none of the rules were created and I found the error log as attached.

Kindly help me advise me.

Thanks and Best Regards,

Aung

***Edited by Moderator: Lochan to update SR***

Group Tags

Correct Answer
July 24, 2019 - 7:53am

Hi Lochan,

Actually, the property is already created in the upper layer like the Organization layer which is shared across different applications. When starting creating the Rest Service, the wizard may do the validation for creating the property inside the child class the same name as Parent one. Then it hanged the wizard. After changing the property from either web service or in the organization layer resolved the problem.

Thanks and Best Regards,

Aung

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

July 10, 2019 - 7:55am

I see NullPointerException in the log, what is the Pega platform version? Is this consistently reproducible? Has this worked before?

July 10, 2019 - 8:05am

I am using 7.4 version.

July 10, 2019 - 8:16am

If this is consistently reproducible, go ahead and open a ticket with Pega GCS.

July 10, 2019 - 10:19am
Response to KevinZheng_GCS

Hi KevinZheng_GCS, 

It could be reproducible, could you please guide me how should I go ahead with Pega GCS.

I am from Accenture Singapore.

Thanks and Best Regards,

Aung

Mod
July 10, 2019 - 10:01pm
Response to AungP009

Hello Aung,

You can create a Support Request here: https://msp.pega.com

If this is your first one, please make sure you are affliated to your organization's account. You can find more details here: https://community.pega.com/knowledgebase/working-pega-support

Let us know if this helps.

Lochana | Community Moderator | Pegasystems Inc.

July 24, 2019 - 1:49am
Response to Lochan_DV

Hi Lochan,

I could raise ticket for this issue and you may close this thread already.

 

Thanks and Best Regards,

Aung

Mod
July 24, 2019 - 3:57am
Response to AungP009

Hi Aung,

Thank you! We would prefer to keep this post open so that we can track the SR and update the resolution back here. This way it will help other community members too! Please let us know the SR number once you have the chance to create it.

Regards,

Lochana | Community Moderator | Pegasystems Inc.

July 24, 2019 - 5:13am
Response to Lochan_DV

Hi Lochan,

This is a SR-D29358 that I opened for it.

Thanks and Best Regards,

Aung

Mod
July 24, 2019 - 6:27am
Response to AungP009

Thank you Aung,

I reviewed the SR see that the issue was the property created by the Rest Integration Wizard was existing in the environment. Changing the name of the existing property solves the issue.

I will now mark this post as Answered.

Regards,

Lochana | Community Moderator | Pegasystems Inc.

July 24, 2019 - 7:53am
Response to Lochan_DV

Hi Lochan,

Actually, the property is already created in the upper layer like the Organization layer which is shared across different applications. When starting creating the Rest Service, the wizard may do the validation for creating the property inside the child class the same name as Parent one. Then it hanged the wizard. After changing the property from either web service or in the organization layer resolved the problem.

Thanks and Best Regards,

Aung

Mod
July 24, 2019 - 10:01am
Response to AungP009

Hi Aung,

Thank you for adding this information! It helps!

Lochana | Community Moderator | Pegasystems Inc.