Question

Error: Stream service is not running in the cluster

Application got upgraded from 7.1.8 to 8.2.3. we have 2 nodes. Admin studio shows system & nodes landing page shows Error: Stream service is not running in the cluster.

Also when check the Stream status it says Unreachable and Joining_Fail for the nodes

Nodes list has stream node, but still getting stream not found issue. Any idea how to solve the issue

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

Pega
October 23, 2019 - 2:32am

Hi

Please check the logs. Looks like binding issue.

Add below DSS setting in prconfig.xml file. Each node should have different open port.

<env name="dsm/services/stream/pyBrokerPort" value="xxxx" />  (default 9092) 

<env name="dsm/services/stream/pyKeeperPort" value="xxxx" />  (default 2181) 

<env name="dsm/services/stream/pyJmxPort" value="xxxx" />   ( default 9999) 

<env name="dsm/services/stream/pyPort" value="xxxx" /> (default 7003)

October 23, 2019 - 10:06am
Response to gundk

I have these settings in place. not sure how this can be given in each node level. we are using only DSS and no prconfig.xml

Pega
October 23, 2019 - 2:36am

For the Stream node type, each JVM requires its own port for the Stream services. The Startup logs display port conflict messages. Can you share the start up logs to check the error.

October 23, 2019 - 10:03am
Response to nayar2

I have attached the logs. seems it is trying to access node 81b5db219df0289efcfce317d799e321 which not explicitly defined. not sure why it is trying to access 81b5db219df0289efcfce317d799e321 node.

I have already given the all DSS given in the above reply. Please let me know how this issue can be fixed. currently search is also unable to enable due to this failure