Question

Debugger failed to Run package

All of a sudden, the debugger has stopped working for my studio (1089 version). When I try to execute the automation, studio completes the build process successfully but fails to start the runtime. Its almost as if it has got disconnected from the studio.

Also, I have observed that I am no longer getting a blue icon on Openspan.Runtime.exe file in the Openspan folder

Error | 11:28:35.695 AM | 1 | STA | Runtime | | | Process failed to launch for project: C:\Users\Home\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\RPAJan\RPAJan\bin\Debug\RPAJan_Debug.OpenSpan
Error | 11:28:35.704 AM | 1 | STA | Debugger | | | Process failed to launch for project: 'C:\Users\Home\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\RPAJan\RPAJan\bin\Debug\RPAJan_Debug.OpenSpan'
Error | 11:28:35.718 AM | 1 | STA | Debugger | | | Debugger failed to Run package. Error code -1989083114 - error info: Unable to start program 'C:\Program Files (x86)\OpenSpan\OpenSpan Studio for Microsoft Visual Studio 2015\OpenSpan.Runtime.exe'.

Operation not supported. Unknown error: 0x80004005.Info | 11:28:35.728 AM | 1 | STA | Debugger | | | Debugger parameteres: arguments - '/package=C:\Users\Home\Documents\Pega Robotics Studio\Projects\RPAJan\RPAJan\bin\Debug\RPAJan_Debug.OpenSpan/projectId={2296d3ed-ae35-4885-930e-a3a2486068a5}'

Windows version

Version 10.0.17134 Build 17134

i tried to reinstall the version once again , but same issue

How can I make this work ? Any help will be appreciated

Correct Answer
February 4, 2019 - 9:06pm

 

@Mukesha0

I had resolved a similar issue by uninstalling OpenSpan and also removed all OpenSpan remnant files from all locations on pc, then reinstalled.

Appdata(roaming, local, locallow) 

Program86 path for openspan

C:\programdata

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

January 12, 2019 - 1:52am

Found some information 

OpenSpan.Diagnostic Internal Exception

Exception Report

1) Exception Information
*********************************************
Exception Type: System.ApplicationException
Message: "Diagnostic class not yet initialized."
Data: IDictionary (System.Collections.ListDictionaryInternal) with 0 items
TargetSite: Void AssertInitialized()
HelpLink: NULL
Source: "OpenSpan"
HResult: -2146232832

StackTrace Information
*********************************************
   at OpenSpan.Diagnostics.Diagnostic.AssertInitialized()
   at OpenSpan.Diagnostics.Diagnostic.DisposePublishers()

*********************************************

Pega
January 14, 2019 - 11:11pm

Try running Runtime externally from Studio and see if the problem recreates.

January 15, 2019 - 12:04am
Response to grona

Yes, got the same issue while run the runtime alone.

OpenSpan.Diagnostic Internal Exception

Exception Report

1) Exception Information
*********************************************
Exception Type: System.ApplicationException
Message: "Diagnostic class not yet initialized."
Data: IDictionary (System.Collections.ListDictionaryInternal) with 0 items
TargetSite: Void AssertInitialized()
HelpLink: NULL
Source: "OpenSpan"
HResult: -2146232832

StackTrace Information
*********************************************
   at OpenSpan.Diagnostics.Diagnostic.AssertInitialized()
   at OpenSpan.Diagnostics.Diagnostic.DisposePublishers()

*********************************************

Pega
January 15, 2019 - 4:36pm

Has there been any changes to your machine recently? It sounds as if this worked in the past. If so, what were the changes?

What version of Pega Robotics are you on and what is your Windows version?

January 27, 2019 - 10:10am
Response to heffc

no Changes as such , normal BAU windows updates .

1803 for Windows and 1089 for Robotics

January 30, 2019 - 5:51pm
Response to Mukesha0

Any word from Pega on this.

We have seen this error also.

February 2, 2019 - 4:36am
Response to anthonymcgriff

No Response yet..Still Awaiting

February 4, 2019 - 9:06pm
Response to Mukesha0

 

@Mukesha0

I had resolved a similar issue by uninstalling OpenSpan and also removed all OpenSpan remnant files from all locations on pc, then reinstalled.

Appdata(roaming, local, locallow) 

Program86 path for openspan

C:\programdata

February 8, 2019 - 12:31am
Response to anthonymcgriff

Thanks , I did the same and worked for me as well....:-)