Question

Application Mobile Pega Not Working Well In Android PIE

Hello All,

I have problem with Application Mobile not working well in android PIE, but application working fine in android version before PIE. And there was an error "Unable to connect to server" if Application runs in android PIE.

Anyone can help this problem ? Thank You.

Comments

Keep up to date on this post and subscribe to comments

September 25, 2019 - 9:38am

Hello,

Android Pie has a security feature which forces you to use TLS between mobile app and Pega server. Please make sure you're using HTTPS when you login to App Studio/Dev Studio in order to build mobile app. 

September 26, 2019 - 3:32am
Response to Mateusz Pedzierski

Hello, 

When build an application already using HTTPS, but the application still does not work well on Android Pie.
The problem is the same, when application run,  application does not run until the login page,
and then appear error "Unable to connect to server". 

Are there other factors, besides using http or https ? Thank You.

Pega
September 26, 2019 - 11:34pm
Response to FreddiS6

Hi,

There are a few issue wrt Pega mobile on Android 9 - Pie, where the application gets stuck on the splash screen. Could you confirm your Pega HC version? 

October 3, 2019 - 9:39pm
Response to Srinivas21

Hello,

I build application in pega 7.2.2 and HC version 7.
I also already build application in pega version 8.1.1,
already using HTTPS and HC version 8, but application not going well too in android version below 9.

How to solve the problem, are there other factors besides HTTPS and HC version ?